30 Rock

30 Rock staat voor een adres, Rockefeller center nummer 30, Rockefeller center staat voor New York en New York staat natuurlijk voor pizza. Althans, dat zeggen vele pizzaliefhebbers. Iedere New Yorker heeft zo zijn eigen favoriete adres waar hij een pizza kan halen. De serie 30 Rock gaat over het maken van een sketchshow zoals we die bijvoorbeeld kennen van Key & Peele maar dan live zoals Saturday Night Live dat al 30 jaar lang doet. De serie is begonnen in 2006 en heeft in totaal 7 seizoenen gelopen. Tina Fey, die eerder werkte bij Saturday Night Live is de bedenker van de serie en speelt hier in ook de hoofdrol. Als Liz Lemon is ze uitvoerent producent van de sketchshow TGS with Tracy Jordan en heeft ze dagelijks te maken met Jack Donaghy (Alec Baldwin), Tracy Jordan (Tracy Morgan), Kenneth Parcel (Jack McBrayer), Jenna Maroney (Jane Krakowski), Pete Hornberger (Scott Adsit) en nog veel meer.

Superbowl reclame

De serie was enorm populair waardoor een zogenaamde “superbowl commercial” een logisch vervolg was in 2012. In deze reclame die tijdens de reclame blokken van de Superbowl uitgezonden worden zijn de werknemers bij 30 Rock gefrustreerd door dat ze moeten werken en niks mee krijgen van het spektakel¬†wat Superbowl is. Uiteindelijk vinden ze een studio waar ze het wel kunnen zien en bestellen ze pizza om het plaatje compleet te maken.

Jack Donaghy en zijn eeuwige droom naar succes

Jack Donaghy (Alec Baldwin) is de Vice-President van GE en hoofd van NBC (het televisie station waar TGS bij zit) en speelt een belangrijke rol in deze serie. Zijn aartsvijand is Devon Banks (Will Arnett) die aast op zijn baan en eigenlijk ook zijn leven en succes. Will Arnett is naast 30 Rock ook bekend van Arrested Development, heeft een kleine rol in The Office maar is ook bekend van films als Despicable Me en is in 2014 te zien in de nieuwe Teenage Mutant Ninja Turtles als Vernon Fenwick. In de volgende scene zit Devon Banks op Jack Donaghy te wachten in zijn kantoor en zegt Devon dat hij koude pizza lekkerder vind dan warme pizza. Wij zijn ook wel stiekem fan van koude pizza maar lekkerder dan warme pizza is natuurlijk crazytalk!

Trackbacks

Geef een reactie