CRAAYYYYYZY Taxi

Ken je deze nog,nog,nog? In de tijd dat een open wereld game nog niet zo normaal was had je Crazy Taxi die je in de arcade kon spelen. Daarna is de game vele malen uitgebracht op de Dreamcast, Gamecube, Playstation 2, Playstation 3, de Xbox 360 en hij is zelfs afgelopen jaar op iOS en Android uitgebracht om te downloaden. In deze game was jij de taxi chaffeur en bracht je de klanten van punt A naar punt B. Dat kon zijn naar een parkje, een winkel, een stadion maar ook bijvoorbeeld de KFC of de Pizza Hut. Dit was eigenlijk de eerste game waar “product placement” op semi realistische manier gebruikt is.

Product placement

Het is overigens niet de eerste keer dat het merk Pizza Hut verbonden is met videogames. Lang daarvoor zag je in een van de eerste Teenage Mutant Ninja Turtles games in de arcarde het merk voorbij komen. Logisch natuurlijk want ze zijn daar natuurlijk gek op. Een andere open wereld game van vandaag de dag is natuurlijk de GTA 5 en dat is iets meer dan alleen mensen van A naar B brengen. Wil je meer lezen over GTA kijk dan hier voor meer informatie. De merken in deze game zijn trouwens allemaal verzonnen maar lijken altijd echt. Zo heb je iFruit wat natuurlijk Apple moet voorstellen en Life Invader wat dan weer Facebook is.

Kijk hier voor Crazy Taxi op iOS en hier voor Android. Crazy Taxi is een van die old school games die je altijd kan spelen. Als je het ons vraagt past hij perfect in het rijtje thuis naast Pac-Man, Teenage Mutant Ninja Turtles en Street Fighter 2.

Spel informatie over Crazy Taxi ios:

Ontwikkelaar Sega America
Categorie Games
Releasedatum 03-01-2013
Versie 1.2
Gekeurd voor 9 jaar en ouder
Compatibiliteit Vereist iOS 4.3 of nieuwer. Compatibel met iPhone, iPad en iPod touch. Deze app werkt niet met iPad Gen 1, iPhone 3G/3GS en iPod touch Gen 1, 2 en 4
Talen Engels
Grootte 151 MB

Geef een reactie