Diepvriespizza: Hoe maken ze dat toch?

Je komt thuis, bent vergeten naar de supermarkt te gaan, wat nu? Je moet toch echt wat eten voordat je naar de borrel van die vriend gaat. Maar je hebt geen tijd meer om uitgebreid en gezond te koken. Dan pak je even lekker snel een diepvriespizza. Zo opgewarmd, zo opgegeten en je bent weer op weg. Maar heb je er weleens over nagedacht hoe deze pizza’s gemaakt worden? Ze worden natuurlijk niet ingevroren door het restaurants in de stad die steenovens gebruikt en alleen maar verse ingrediënten op de pizza doet. Nee, diepvriespizza’s komen gewoon uit de fabriek. We kunnen nu uitgebreid gaan beschrijven hoe de pizza alle fases in de fabriek doorloopt, maar het is natuurlijk veel leuker om het met je eigen ogen te bekijken via onderstaand filmpje.

Is een diepvriespizza slecht voor je?

Een bevroren pizza is natuurlijk slechter voor je dan een verse pizza. Een kind kan de was doen. In de bevroren pizza zitten veel kunstmatige ingrediënten, wat natuurlijk niet goed voor je is. Tegenwoordig vind je deze ingrediënten bijna in elke product. Tevens zit er veel zout en andere conserveermiddelen in deze pizza’s om ze langer houdbaar te maken. Op zijn tijd kun je best een diepvriespizza nemen, maar kijk wel uit dat het niet je gezonde levensstijl beïnvloedt. Het zou toch zonde zijn als je ook gewoon een lekkere pizza van de pizzeria kunt bestellen die gezonder is dan de bevroren pizza.

Hé, een pizza is oké, wanneer…

√ je portemonnee een studentenbudget heeft
√ je precies een halfuur de tijd heb om thuis te komen, te eten en weer weg te gaan
√ je weet dat je eigenlijk pas over 2 uur gaat eten, maar toch lekkere trek hebt
√ je de afwas al dagen op het aanrecht staat en je nog steeds de afwasborstel kwijt bent
√ je een date hebt, niet kunt koken en geclaimd hebt dat je opa Italiaans was
√ je echt boodschappen wilde doen vandaag, maar de weg voor de supermarkt opeens opengebroken was
√ je ouders weg zijn en je geen idee hebt hoe het fornuis werkt
√ je per ongeluk de stekker uit de vriezer hebt getrokken en je echt die pizza op moet eten
√ je buurvrouw op visite komt en je eigenlijk geen verse ingrediënten aan haar wilt voorschotelen
√ iedereen denkt dat je vanavond culinair voor jezelf gaat koken, hier een foto van op Instagram zet, maar je eigenlijk stiekem van je welverdiende pizza geniet

Geef een reactie