Even wachten… Pizza!!

Wie kent André van Duin niet? Al jarenlang aan de top binnen zijn vak. Maar wat is zijn vak eigenlijk? Het komt er op neer dat hij tegelijkertijd tekstschrijver, programmamaker, komiek, zanger, acteur, regisseur, presentator en revueartiest is. Dat is een hele mond vol! In 2014 viert hij zijn 50-jarige artiestenjubileum. Zal hij vervolgens afscheid nemen van het artiestenvak? Wij denken van niet. André van Duin is er één die doorgaat totdat hij echt niet meer kan, en dan nog zal hij een poging doen om door te gaan.

Pizzalied

André staat ook bekend om zijn veelzijdige muziek. Hij zingt vooral in het Nederlands en heeft vele persiflages gemaakt van Engelse nummers, vertaalt naar het Nederlands. Een aantal bekende nummers van Van Duin zijn: er staat een paard in de gang, het bananenlied, Willempie en Oranje Boven. Maar wie kent onderstaan nummer niet, het Pizzalied!

Voetbalversie van het Pizzalied: Doelpunt!

Voor het EK in 2008 heeft Van Duin ook nog een voetbalversie gemaakt. Hierbij werd de pizza gecombineerd met voetbal. Een combinatie waar veel mensen in Nederland natuurlijk dol op zijn. Want was is er nou beter dan voor de tv hangen, voetbal kijken met een slice pizza in je ene hand en een biertje in je andere hand?

Geef een reactie