Pizza: de TV-Serie

Een complete tv-show die over pizza’s gaat? Het bestaat! In Australië hebben ze een serie gemaakt die helemaal in het teken staat van pizza’s. Of nou ja, eigenlijk draait het allemaal om de pizzabezorger Pauly.

De serie start door kenbaar te maken dat het beroep van pizzabezorger een van de gevaarlijkste beroepen is die er bestaan. Dit wordt door de serie steeds duidelijk doordat Pauly allerlei dingen onderweg tegenkomt, zoals aliens, gevaarlijke kangoeroes, criminelen, drugs dealers, de CIA, de belastingdienst, de politie, het leger, terroristen, do we need to say more? Pauly waagt elke dag zijn leven om maar pizza’s te kunnen bezorgen bij hongerige mensen. Een zo’n gevaarlijk moment hebben wij hieronder voor je uitgelicht.

Pizza met een korreltje zout

De serie pizza moet natuurlijk niet serieus genomen worden. Er gebeuren zoveel rare dingen die een pizzabezorger nooit in het echt mee zou maken. Het acteerwerk wordt ook zo gedaan, dat je er alleen maar om kunt lachen. De pizza bezorgers werken voor een pizzeria genaamd Fat Pizza. De slogan die deze pizzeria heeft is: they’re big and they’re cheesy.

Hoe groot de pizza’s ook zijn, het loon dat de pizza bezorgers verdienen is extreem laag. Fat Pizza blijft een komedie show waarin vooral grappen worden gemaakt over Australië. Een beetje affiniteit met deze cultuur maakt de serie tien keer leuker om naar te kijken dan wanneer je je nog steeds afvraagt wie de eerste bewoners van Australië nou eigenlijk waren. Kort omschreven is Fat Pizza een satire op de Australische lagere economische klasse.

Samurai Pizza Cats

Hoeveel series kunnen er wel niet over pizza’s gemaakt worden? Nou, aardig wat! Heb je wel eens gehoord van Samurai Pizza Cats uit 1990? Check hieronder het openingslied en je wilt niets anders dan deze serie meteen gaan bekijken.

Two Guys a Girl and a Pizza Place

Drie vrienden die elkaar van de universiteit kennen, werken samen in een pizzatent. Alle dingen die Berg, Pete & Sharen meemaken, worden op de voet gevolgd. Vooral de relaties worden goed belicht. De serie is begonnen in 1998 en heeft vier seizoenen gekend. Om je een beeld van de serie te laten vormen, hebben we hieronder een fragment over de drie gevonden.

Late Night Pizza Serie

Ben jij zaterdagnacht om 3 uur net terug van een feestje, of kun je gewoon niet slapen? Dan kom je wellicht de Late Night Pizza Series on South Beach tegen. Dit is een wekelijks programma met verschillende roterende pizza menu’s. Ze tonen vier artistieke pizza’s, één antipasti en 1 zeppoli (gefrituurde pizzadeeg). Wie weet doe je hier wel inspiratie uit voor het eten met kater op zondag. Helaas hebben we hier geen filmpje bij kunnen vinden, maar het is de moeite waard om het toch even hier te noemen voor de avondmensen.

Geef een reactie