Pizza Truck

Pizza bezorgen begint natuurlijk bij een voertuig. Waarmee bezorg je de pizza? In Nederland is het heel normaal dat pizza bezorgd wordt op een scooter. Deze scheuren hard door het verkeer en letten niet echt op de verkeerslichten. Maar het kan natuurlijk altijd erger. In Amerika is het heel normaal dat pizza’s ook bezorgd kunnen worden met een auto. Maar het is natuurlijk wel belangrijk wie er dan achter het stuur zit. Deze scène uit Toys Story laat zien waarom.

Waarom hebben wij geen auto’s die pizza’s bezorgen?

Hier kunnen we een kort en een lang antwoord op geven. Het korte antwoord is dat Nederland een stuk kleiner is dan Amerika. Het verzorgingsgebied van pizza restaurants in Amerika is daardoor veel groter. Hiervoor kan men beter met een auto rijden en wellicht meerdere pizza’s tegelijk bezorgen dan een scooter steeds heen en weer te laten rijden. Laten we dit antwoord nu eens even uitbreiden. In Nederland zijn de weersomstandigheden prima. Nooit te koud, nooit te warm. In Amerika kan het ongelofelijk heet worden, maar ook ontzettend koud. Op sommige plekken komt er zelfs niets anders voor. Wil jij dan op een scooter zitten?

In Amerika rijden er ook veel meer auto’s dan in Nederland. Het is in Nederland heel normaal om geen auto te hebben en bijvoorbeeld wel een scooter. In Amerika heeft ongeveer iedereen een auto. Daarom zijn scooters ook veel minder normaal in het straatbeeld en ze zijn ook makkelijker te beroven.

Leukste voertuigen die pizza bezorgen

Waar worden pizza’s nog meer door bezorgd? Hier een aantal voorbeelden van vervoersmethodes die we in Nederland niet snel zullen zien.

Pizza bezorg truck

Pizza bezorgt op een fiets. Dat wordt flink trappen.

Pizza bezorg truck

Pizza’s komen zo nu en dan zomaar uit de lucht vallen met deze drone die pizza’s bezorgd.

Pizza bezorg truck

Met dit tweespan worden in een keer veel pizza’s bezorgd.

Pizza bezorg truck

Deze truck heeft een hele grootte voorraad aan pizza’s.

Geef een reactie